Как да вземем точните си размери

Как да вземем точните си размери
29 май 2022

Много клиенти подхождат с недоверие към пазаруването на дрехи онлайн. Причината най-често е, че не смятат че дрехата ще стои по начина, по който очакват и предпочитат да я премерят в пробната на физически магазин. Това от своя страна създава други неудобства - нуждата от придвижване до магазина (поради което губим и време, особено ако е извън населето ни място) и по-висока цена, понеже в стойността на продуктите се включват и разходите за наем на физическия магазин.

За щастие обаче, всяка дреха има стандарни мерки, които ние удобно сме посочили в описанието на нашите продукти. По тях лесно може да прецените кой е правилният за Вас размер и дали дрехата ще Ви прилегне по очаквания начин, дори без да я виждате върху себе си. Нужни са Ви единствено сантиметър за измерванията, лист и химикал за записване, и нашите инструкции по-долу:

 

Гръдна обиколка - сантиметърът трябва да мине хоризонтално около тялото, през средата на гърдите (без да стягате)  и да свърши от дясната страна на гръдния кош. Мери се в изправено положение, ръцете са леко отворени встрани. Сантиметърът минава през най-широката част на гърдите.

Талия - сантиметърът трябва да мине хоризонтално около тялото, няколко пръста над пъпа (най-тясната част).От изправено положение, ръцете са леко отворени встрани. Мускулите са в покой. Измерва се най-тясното място, при дихателна пауза (без вдишване или издишване).

Ханш - сантиметърът трябва да мине хоризонтално около тялото, през най-издадените точки на бедрата и задните части, като краката са затворени. Ханшът се намира на около 15-20 см под талията. Мери се от изправено положение, ръцете са леко отведени встрани, а мускулите са в спокойно положение.

Дължина на горнище/тениска - най-добрият начин да вземете правилно мярка е като вземете горнище или тениска, които са ви удобни и измерите дължината от най-високата част на раменния шев (точно до яката/вратната извивка), перпендикулярно надолу, до подгъва на дрехата.

Дължина на ръкав + рамо - поставете началото на сантиметъра на точката, където свършва шията и започва рамото. Свийте леко ръката и измерете дължината до китката. В случаите, в които избирате дреха с къс ръкав, вместо до китката, измерете дължината до точка, няколко пръста преди свивката на ръката.

Дължината на долнище/къси панталони - най-добрият начин да вземете правилно мярка е като вземете долнище или къси панталони, които са ви удобни и измерите дължината на страничния шев на панталона, като включите височината на колана (ластика).

Дължина на вътрешната част на бедрото - мери се от четала до земята. Тук също може да премерите по шева на удобено долнище или къси панталони.

Обиколко при подгъва - тази мярка се взема на ръкав или крачол, които не са с ластик. Сантиметърът минава около ръката/крака, там където свършва най-доланта част на ръкава/крачола.